יום שלישי, 11 בספטמבר 2012

עוף מתובל בעשבי תיבול,שום ועוד.

מחפש מתכון עוף לשבת או לערבי חג?
מחפש מתכון עוף מושלם וטעים בהכנה קלה ופשוטה?
המתכון הבאה הנו קליל ומהיר, מתכון מושלם לעוף בעשבי תיבול ושום.
מגוון מתכוני עוף עכשיו באתר.


מצרכים:
10 יח' כרעיים או שוקיים
4 יח' תפוחי אדמה, חתוך לקוביות
5 יח' בטטה מתוקה, חתוך לקוביות
10 יח' פרחי כרובית
2  ראשי שום
10 עלי בזיליקום
6 יח' ענפי רוזמרין
2 כפות גרגירי כוסברה, כתוש מעט
2 כפות גרגירי כמון, כתוש מעט
3 כפות טימין יבש או טרי
3 כפות אורגנו יבש או טרי
2 כפיות מלח גס
2 כפיות פלפל שחור
4 כפות שמן זית איכותי


אופן ההכנה:


קוצצים את כל עשבי התיבול לתערובת קצוצה דק.
מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית.
בקערה עמוקה מערבבים את כל עשבי התיבול עם העוף.

טיפ לתיבול עוף:
 יש להכניס את עשבי התיבול מתחת לעור העוף.
חובה להשרות את העוף במקרר עם כל עשבי התיבול כ-שעתיים במקרר.
לאחר שהשרנו את העוף בעשבי תיבול,מוסיפים מלח ופלפל שחור.
חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לעיגולים בעובי 2 סמ'.
מתבלים גם אותם באותו התיבול ומניחים בצד.
כנ"ל לגבי הכרובית ( אין צורך לבשל את הכרובית לפני האפייה) מוסיפים שני ראשים שום שלמים
מסדרים בצורה יפה על מגש, עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל שעה וחצי בחום של 180 מעלות.
לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים בצלייה בתנור עוד כ -חצי שעה.
מתכון כשר לפסח | מתכוני עוף כשרים לערב שישי וערבי חג

התמונה צולמה במצלמת Canon

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה