יום שני, 10 בספטמבר 2012

חזה עוף במרינדת עשבי תיבול

חזה עוף בתיבול
חזה עוף במרינדת עשבי תיבול


יש המון סוגים למרינדות בשר ודגים.
מתכונים למרינדות לעוף, לבשר ולדגים על האש ,מרינדות להשריה קצרה ומהירה.
גם לכם בשר העוף יוצא יבש בצליה על המנגל?
מרינדות לעוף תעזור למנוע מבשרים להתייבש, המרינדה מוסיפה טעמים נהדרים לבשר
יש מרינדות מהירות: כ- 30 דקות בתוך תערובת מרינדה והבשר מוכן.



מרינדת יין אדום:
לעוף, חזה עוף, ירכיים ושוקיים.

זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: 10 דקות
סה"כ זמן: 20 דקות

מצרכים:
2 כוסות יין אדום יבש
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס סויה או רוטב טריאקי
4 בצלים ירוקים, חתוכים
2 שיני שום כתושות
2 כפות סוכר חום
1 כף רוטב וורצ'סטר
1 כף זנגביל מגורד

אופן ההכנה:

מערבב את כל המרכיבים בסיר בינוני. מביאים לרתיחה במשך 10 דקות. חייבים לקרר את המרינדה לפני הוספת חזה עוף או כל בשר אחר.

-->
מרינדת  fajitas:
 בשר בקר, עוף ודגים רק כ- 30 דקות הבשר או הדגים נחים במרינדה

זמן הכנה: 15 דקות
סה"כ זמן: 15 דקות

מצרכים:

1/2 כוס בירה לבנה
1/2 כוס שמן קנולה
1 בצל קטן קצוץ דק
1/4 כוס מיץ לימון
5 שיניים שום כתושות
2 כפות רוטב ווסטרשייר
1 כף אבקת צ'ילי
1 כפית פלפל שחור
1 כף פלפל גרוס
1 כף כמון טחון

אופן ההכנה:

לשלב את כל המרכיבים יחד מערבבים היטב והרוטב מוכן.




 מרינדת לימון ויין לבן:
מרינדה נהדרת לבשר ודגים, מהירה וקלילה. מתאים ביותר לבשר על האש ודגים על האש.

זמן הכנה: 7 דקות
סה"כ זמן: 7 דקות

מצרכים:

שמן זית 1/4 כוס
1/4 כוס יין לבן
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות סוכר חום
1 כף תימין טרי
1 כף רוזמרין טרי
2 שיניים שום כתושות
2 כפיות קליפת לימון

אופן הכנה:

מערבב את כל המרכיבים עד שמתערבב היטב. להשתמש מייד .


מרינדה בטעם טריאקי:
 המרינדה הטובה ביותר לדעתי היא- מרינדה בטעם טריאקי. מתאימה במיוחד לבשר כגון: כבש,בשר עוף, סטייקים ודגים

זמן הכנה: 10 דקות
סה"כ זמן: 10 דקות

מצרכים:

רוטב 1 כוס סויה
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס רוטב ווסטרשייר
3 כפות חומץ לבן מזוקק
3 כפות שמן צמחי
3 כפיות אבקה בצל
2 כפיות אבקה שום
ג'ינג'ר טרי מגורר 1 כפית

אופן ההכנה:

מערבב את כל המרכיבים ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה