יום שני, 1 באוקטובר 2012

מרק ירקות טעים

מתכון למרק ירקות חורפי
מרק ירקות חורפי

מחפשים מתכון למרק ירקות עשיר בטעמים.
-->
אז החורף כמעט והגיע. הדבר הטוב ביותר שאפשר לתת לילדים עכשיו זה מרק ירקות טעים.
מתכון למרק ירקות עשיר בטעמים, נפלא לילדים, מושקע וטעים.
הגשם הראשון טפטף על החלון היום. ווואוו זה היה מרגש, "הקטנה" שלי בת 4, רצה בהתלהבות וצעקה לי-
"אמא עכשיו אפשר להכין מרק ירקות, החורף הגיע".
טוב, חורף זה לא. כמה טיפות גשם בישראל ואנחנו ממש מרגישים אירופה.
קפיצה קטנה לגן הירק, (בזכות בעלי) ואנחנו כבר קוטפת ירקות נפלאים למרק הירקות שלנו.
אמא שלי אומרת שהסוד במרק ירקות הוא: לטגן את כל הירקות לפני הכנסת המים כ- 10 דק'.

מתכון למרק ירקות טעים ועשיר:
מצרכים:
7 תפוחי אדמה
2 בצלים חתוכים לקוביות
3 גזרים ,קלופים וחתוכים לעיגולים
1 גזר מגורד בפומפיה
4 גבעולי סלרי קצוץ
3 קישואים, חתוכים לעיגולים
1/2 שורש סלרי ,חתוך לקוביות
5 שיני שום קצוצות
ליטר וחצי מים

תיבול מרק ירקות:
 חבל קשירה: יש לקשור את כל עשבי התיבול יחד.
צרור שמיר -לקשור
5 עלי סלרי- לקשור
צרור עלי פטרוזיליה - לקשור
2 כפית מלח
1 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כמון
1/2 כף כורכום
3 כפות שמן
בנוסף!!!
צרור שמיר קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוצה
5 עלי סלרי קצוצים

--> אופן ההכנה:
מתחילים בטיגון הבצל עד להזהבה.
ממשיכים בטיגון 3 שיני שום קצוצות על להזהבה.
מכניסים לטיגון את הגזר המגורד, קישואים,גזר עיגולים, שורש סלרי,גבעולי סלרי, ותפוחי האדמה ומטגנים כ-7 דקות.
מתבלים את מרק הירקות בתיבול היבש (מלח,פלפל,כורכום,כמון) ומטגנים עוד כ-דקה.
מכניסים מים חמים כ-ליטר וחצי מים, ובנוסף מוסיפים את כל עשבי התיבול הקשורים. (סלרי,פטרוזיליה ושמיר)
מביאים לרתיחה, וסוגרים את המכסה. מבשלים כ-שעה וחצי על אש נמוכה.
לאחר מכן, מוצאים את העשבי התיבול הקשורים ובמקומם מגיע לסיר, כל עשבי התיבול הקצוצים.
מוסיפים אותם למרק ומערבבים לאט. בודקים תיבול ובמידת הצורך יש לתקן תיבול.
בתאבון.
מתכון למרק ירקות שילדים אוהבים.

התמונה צולמה במצלמת Canon
Canon EOS Rebel T3 12.2 MP CMOS Digital SLR with 18-55mm IS II Lens and EOS HD Movie Mode (Black)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה